Patronæske til undervisningsbrug
Patronæsken fra Danmarks Jægerforbund giver aspiranten mulighed for at have riffelpatron-attrapper i hænderne, og på den måde meget bedre kunne forholde sig til de forskellige fysiske størrelser på kalibrene. Den taktile sans er meget vigtig når vi mennesker skal lære, og patronæsken giver dig muligheden for at gøre din undervisning om riffelammunition endnu mere håndgribelig.
Patronæsken indeholder følgende kalibre:
9,3x62 - .300 Win Mag - .30-06 - .270 Win - 6,5x55 - .308 Win - .243 Win - .223 Rem - .17HMR - .22 LR - Gennemskåret projektil
Download HER hele den omfangsrige beskrivelse af indholdet i patronæsken
Sådan ansøger du om tilladelse til patronæsken
For at være i besiddelse af en patronæske fra Danmarks Jægerforbund skal du først have en tilladelse fra politiet. I denne guide kan du læse hvordan du ansøger.
Tilladelsen du skal søge, er en samlertilladelse til afladte patroner. Inden du søger tilladelsen, skal du sørge for at du har downloadet dokumentationen for at patronsamlingen er deaktiveret. Du skal også sørge for, at have dokumentation for at du er autoriseret jagttegnskursuslærer (kursusbevis el. andet). Begge dele skal vedhæftes ansøgningen hos politiet.
Hent dokumentation for deaktivering HER
Gå til politi.dk og vælg "Våben" i oversigten over genveje.
Herefter vælger du, at ansøge som "Borger".
Du vil undervejs blive spurgt om journalnummer på genladetilladelsen for den person der har deaktiveret ammunitionen, samt personens navn og adresse:
4110-50501-09008-19
Anders Hatting Larsen
Gammel Stillingvej 434A
8462 Harlev J
På siden for borgere vælger du "Ansøg om våbentilladelse".
Herefter trykker du på knappen "Ansøg om våbentilladelse" for at gå til ansøgningsformularen.
Du vil nu blive bedt om at logge ind med NemID eller MitID.
Det første du møder når du er logget ind, er en side med dine oplysninger. Her skal du tilføje dit telefonnummer, så PAC har mulighed for at kontakte dig.
Du vil nu blive bedt om at logge ind med NemID eller MitID.
Det første du møder når du er logget ind, er en side med dine oplysninger. Her skal du tilføje dit telefonnummer, så PAC har mulighed for at kontakte dig.
Du skal på næste side vælge, hvad du vil ansøge om. Her skal du vælge ”En våbentilladelse (til f.eks. rifler, kombinationsvåben, samlinger, blankvåben, sigtemidler)”.
Du skal også krydse af at du ansøger om en tilladelse til en ”Våbensamling”.
Samt at samlingen består af ”Afladte patroner”.
Og at du ikke har modtaget en rykkerskrivelse.
Du skal nu uploade dokumentationen for, at du er autoriseret jagttegnskursuslærer. Her kan du med fordel bruge dit kursusbevis fra din uddannelse. Hvis du ikke har den liggende digitalt, kan du tage et billede af beviset eller scanne det ind.
Du skal også her uploade dokumentation for ”deaktivering af patroner”, som du har modtaget fra Jægerforbundet. Dokumentet indeholder dokumentation for at A.H Larsen har deaktiveret ammunitionen efter forskrifterne.
Hvis dine filer fylder for meget får du muligheden for at eftersende dokumenterne fra din e-boks.
Du vil nu blive spurgt, om du ved hvem der har foretaget afladningen. Her skal du markere ”Ja”.
Du vil så få muligheden for at udfylde informationerne om A. H. Larsen.
Journalnummer: Oplyses ved køb af patronæske
Fornavn og mellemnavn: Anders Hatting
Efternavn: Larsen
Adresse: Gammel Stillingvej 434A, 8462 Harlev J
Sidst men ikke mindst skal du give politiet samtykke til at slå dig op i registret som led i processen.
Når du klikker på næste, vil du få vist en opsummering over dine indtastninger. Se informationer igennem, så du er sikker på, at der ikke er fejl i indtastningerne. Når du har kigget oplysningerne igennem, kan du trykke på send. Du har nu ansøgt om tilladelse til en DJ – patronsamling.
Inspiration til brug af patronæsken: